Familia ante omnia

Print Bookmark
Cornelis "Kees" KLOOSTERMAN

Cornelis "Kees" KLOOSTERMAN

Male 1893 - 1972  (79 years)Deceased    Has 44 ancestors and 20 descendants in this family tree.

Personal Information    |    Media    |    Event Map    |    All    |    PDF

  • Name Cornelis KLOOSTERMAN 
    Nickname Kees 
    Relationshipwith Cornelis Kloosterman
    Residence 10 Oct 1883  Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this location 
    - Zijn vader Jan verhuisde met het gezin op 10-10-1883 van Heinkenszand naar Vlissingen.
    * Het gezin woonde o.a. op:
    - de Dokkade 122, Vlissingen
    - Kalkhokstraat 132, Vlissingen
    - Scheldestraat 20, Vlissingen
    - In de latere jaren op de Nieuwendijk in Vlissingen boven een fotograaf.
    - In welke straat Kees geboren werd is niet bekend. 
    Birth 9 Feb 1893  Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this location 
    Gender Male 
    Research 1913 (Age 19 years) 
    - Kees trouwde op 26-02-1913 te Vlissingen met Johanna (Anna) Bosselaar, geboren 08-08-1892 te Oost en West Souburg. Johanna was de dochter van Adriaan Bosselaar en Willemina Wielemaker. Adriaan was het "zwarte schaap" in de familie Bosselaar, hij was voorbestemd om dominee te worden, verkoos echter om te gaan varen, voer o.a. op de pakketboot van Vlissingen / Breskens. Zijn laatste jaren als weduwnaar (hij huwde tweemaal) woonde hij op kamers in het huis van de familie Eckhart (Duits) in de Lampsestraat te Vlissingen.
    - Kees had 4 broers Leendert, Johannes, Jan en Hendrik. Twee kinderen ook Cornelis genaamd waren voor zijn geboorte op jonge leeftijd overleden. Erwaren twee zussen, Marie (het zusje Maria Catharina was op 4 jarige leeftijd overleden) en Anna. 
    Fact 7 May 1914  Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this location (Age 21 years)  
    Aantekening in boek van het Gasthuis Vlissingen 1913-1920 Subtitel Reg.: Zieken Periode: 1907-1920 Blz: 65 Volgnr: 236 Letter: Fichenr: 12
    Kees is daar opgenomen geweest van 07-05-1914 tot 24-05-1914. 
    Residence 1917  Glacisstraat, Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this location (Age 23 years)  
    - Rond 1917 toen hun jongste zoon Adriaan werd geboren (18-12-1917) woonde het gezin in de Glacisstraat in Vlissingen 
    Residence 13 Oct 1919  Dordrecht, Nederland Find all individuals with events at this location (Age 26 years)  
    - Kees verhuisde met zijn gezin 13 October 1919 naar Dordrecht. Het gezin woonde aanvankelijk in een eenkamerwoning! in de Heymansuisstraat.
    - Later in de Marienbornstraat nr.9, Dordrecht, 1921-1923?
    - Jacob Catsstraat 65, Dordrecht 1923 -192?
    - Hooftstraat, Dordrecht 192? -14-08-1934
    - Kofstraat 4, Dordrecht, 14-08-1934 - 01-08-1972 ✞ 
    Occupation 1928 (Age 34 years) 
    - Kees ging al heel jong werken op diverse scheepswerven. Hij was een "klinknageljongen", hij hield de roodgloeiende klinknagels in de romp van het schip tegen als zijn maat aan de andere kant met een grote hamer de klinknagels plat sloeg, het was zwaar en vuil werk. Hij werkte o.a op de scheepswerf de Schelde te Vlissingen.
    - In Dordrecht ging Kees werken bij scheepswerf "Wilton Feyenoord", hij fietste met een carbidlamp vanuit Dordrecht naar de scheepswerf in Rotterdam.
    - Later werkte hij op de scheepswerf de Biesbosch te Dordrecht, hij werd echter weer werkeloos. In de crisistijd bleef Kees uiteindelijk meer dan 10 jaar wisselend werkeloos,
    - Uiteindelijk lukte het Kees om als arbeider een contract met de Shell te krijgen en ging rond 1928 samen met zijn vriend Chris Minnebreuker (woonde in de Kolfstraat te Dordrecht) voor anderhalf jaar naar Curacao.
    - Na zijn terugkeer had Kees dan ook wat geld kunnen sparen (f. 1500,-) en begon een vishandel. Hij kocht de vis in Scheveningen in en verkocht deze met de viskar in Dordrecht, hij ging echter failliet.
    - Perioden van werkeloosheid volgden weer. Tijdens de tweede wereldoorlog werkte hij bij de firma Bekkers en later bij Straatman Machinefabriek.
     
    Retired 1958 (Age 64 years) 
    Na de oorlog werkte Kees bij de EMF (Electro Motoren Fabriek) te Dordrecht en werd in 1958 gepensioneerd. Werken kon hij echter niet laten en hij bleef aan de slag, onder andere op de begraafplaats in Dordrecht, graven schoonmaken en verzorgen. 
    Death 1 Aug 1972  Dordrecht, Nederland Find all individuals with events at this location 
    Age 79 years 
    Burial 4 Aug 1972  Begraafplaats "De Essenhof", Nassauweg 200, Dordrecht, Nederland Find all individuals with events at this location 
    Patriarch & Matriarch
    N.N.   (Great Grandfather) 
    Johanna Gerardina LEIJDEKKER  (Great Grandmother) 
    Siblings 6 brothers and 3 sisters 
    Notes 
    • Cornelis Kloosterman (Kees) werd op 09-02-1893 te Vlissingen geboren, hij was de zoon van Jan Kloosterman, geboren 26-04-1859 te Heinkenszand en Jannetje Slabbekoorn, geboren 07-03-1857 te Heinkenszand.

      Kees trouwde op 26-02-1913 te Vlissingen met Johanna (Anna) Bosselaar, geboren 08-08-1892 te Oost en West Souburg. Johanna was de dochter van Adriaan Bosselaar en Willemina Wielemaker. Adriaan was het "zwarte schaap" in de familie Bosselaar, hij was voorbestemd om dominee te worden, verkoos echter om te gaan varen, voer o.a. op de pakketboot van Vlissingen / Breskens. Zijn laatste jaren als weduwnaar (hij huwde tweemaal) woonde hij op kamers in het huis van de familie Eckhart (Duits) in de Lampsestraat te Vlissingen.

      Kees had 4 broers Leendert, Johannes, Jan en Hendrik. Twee kinderen ook Cornelis genaamd waren voor zijn geboorte op jonge leeftijd overleden. Erwaren twee zussen, Marie (het zusje Maria Catharina was op 4 jarige leeftijd overleden) en Anna.

      Zijn vader Jan verhuisde met het gezin op 10-10-1883 van Heinkenszand naar Vlissingen. Het gezin woonde o.a. op de Dokkade 122, Kalkhokstraat 132, de Scheldestraat 20 en in de latere jaren op de Nieuwendijk in Vlissingen boven een fotograaf. In welke straat Kees geboren werd is niet bekend. Er is nog een foto, samen met zijn vrouw Anna, genomen rond 1916, voordat zijn jongste zoon Adriaan (18-12-1917) werd geboren, door het fotografische atelier van Cornelis Henning, waarschijnlijk in Middelburg of Vlissingen. Cornelis Henning had vestigingen in Middelburg aan de Markt nr. 14, Vlissingen aan de Badhuisstraat No. 63 en in Breda aan het Van Coothplein nr.12.

      Kees wilde eigenlijk bij de marine en naar Nederlands Indië Zijn oudste broer Leendert was sergeant-majoor bij de marine in Nederlands Indie, maar omdat ook zijn broer Johannes ook naar Indie was vertrokken en daar verdronk, mocht Kees niet van zijn ouders naar Indie en bleef in Vlissingen wonen. Zijn ouders woonden o.a. op de Nieuwendijk, boven een fotograaf (Henning?). Mijn vader Adriaan kan zich nog de vismarkt op de Nieuwendijk herinneren als ze op bezoek waren in Vlissingen. De vissers uit Arnemuiden boden dan luidkeels hun waar aan, al roepend:"Wie wil er nog een goeieeee ?"

      Kees ging al heel jong werken op diverse scheepswerven. Hij was een "klinknageljongen", hij hield de roodgloeiende klinknagels in de romp van het schip tegen als zijn maat aan de andere kant met een grote hamer de klinknagels plat sloeg, het was zwaar en vuil werk. Hij werkte o.a op de scheepswerf de Schelde te Vlissingen .

      Enkele aardige anekdoten: "Een linkshandige klinknageljongen verdiende een paar cent meer dan een rechtshandige klinknageljongen, omdat hij daardoor op een voor een rechtshandige moeilijk te bereiken plaats de klinknagels beter kon tegenhouden". "Ook zijn broer Jan werkte op de scheepswerf en was later "kokersbaas"op de scheepswerf de Biesbosch te Dordrecht. De scheepshuiden werden in die tijd met klinknagels aan elkaar gehecht. Als een klinknagel niet goed was aangeslagen, dan week de naad een beetje. Een "koker" was een arbeider die met een aantal goed gemikte slagen met een hamer de kopse kant van de huidplaat dicht "stuikte" zodat er geen lekkage kon optreden. Jan was de baas van deze kokers."

      Rond 1917 toen hun jongste zoon Adriaan werd geboren (18-12-1917) woonde het gezin in de Glacisstraat in Vlissingen. Werk vinden en houden bleef in die jaren een groot probleem en om werk te vinden verhuisde Kees met zijn gezin rond 1920 in de depressie jaren naar Dordrecht.

      In Dordrecht woonde het gezin aanvankelijk in een eenkamerwoning! in de Heymansuisstraat, later in de Marienbornstraat nr.9, Jacob Catsstraat nr.65, de Hoofdstraat en daarna in de Kofstraat nr.4 (rond 1933). Kees ging werken bij scheepswerf "Wilton Feyenoord", hij fietste met een carbidlamp vanuit Dordrecht naar de scheepswerf in Rotterdam.

      Ook de omstandigheden werkten niet mee, de winters waren koud, in 1929 was de rivier de Merwede dicht gevroren, de "Pontonniers", die toen nog aan de Buiten Walevest een kazerne hadden, maakten over het ijs en de wakken een pad vrij voor de overtocht. Later werkte hij op de scheepswerf de Biesbosch te Dordrecht, hij werd echter weer werkeloos.

      Het waren harde en arme tijden, het gezin leefde van "de steun". De steun was f.12,50 per week en na een bepaalde tijd, was men zoals dit werd genoemd "dubbel uitgetrokken", er ging dan een rijksdaalder af van de steun, soms vulde de "bond" f.5,- aan.

      Anna werkte in diverse "huizen" als schoonmaakster om het gezinsinkomen zo goed en kwaad als het ging aan te vullen, het bleef echter bittere armoede. Kees bleef meer dan 10 jaar wisselend werkeloos, het gezin moest aardappels zoeken bij de boeren en achtergebleven cokes verzamelen bij de gasfabriek voor de oude potkachel die het huis verwarmde. De werkelozen werden verplicht ingezet bij de ontginning van de Biesbosch en Kees heeft vele kubieke meters grond met de hand verplaatst in die jaren.

      De werkomstandigheden in de twintig en dertiger jaren waren zeer slecht en de arbeiders werden uitgebuit. Kees was penningmeester van de (ultrasocialistische) Syndicalisten en beheerde de stakingskas, hoewel er volgens de herinneringen van mijn vader Adriaan nooit veel meer dan een paar tientjes in zaten. Kees was ook lid van de SDAP in de dertiger jaren en zat in de kascontrolecommissie.

      Uiteindelijk lukte het Kees om als arbeider een contract met de Shell te krijgen en ging rond 1928 samen met zijn vriend Chris Minnebreuker (woonde in de Kolfstraat te Dordrecht) voor anderhalf jaar naar Curaçao. De overtocht ging met het schip de "Simon Bolivar".

      Aardige anekdote: "Nadat zijn contract met de Shell getekend was, ging Kees vlak voor zijn vertrek naar Curacao "nog even langs" bij de scheepswerf de Biesbosch en bracht een afscheidsbezoekje aan zijn oude baas die hem slecht behandeld had. Na hem een fiks pak slaag gegeven te hebben is hij met de boot naar Curacao vertrokken. Vlak voor zijn vertrek zei hij nog tegen zijn vrouw, Anna als de politie nog komt dan kunnen we nu tenminste de boete betalen. De foto is op Curacao genomen. In zijn hand heeft hij een pakje, achter op de foto staat in het handschrift van Kees geschreven:"Dat pakje in mijn handen daar zaten de kleedjes in voor Mina."

      Kees werkte daar in de tankbouw en verdiende goed. De Shell zond elke week f.35,- naar zijn vrouw in Nederland en Kees hield nog geld over. Na zijn terugkeer had Kees dan ook wat geld kunnen sparen (f. 1500,-) en begon een vishandel. Hij kocht de vis in Scheveningen in en verkocht deze met de viskar in Dordrecht. Achter het huis in de Jacob Catsstraat stonden de vaten met zoute haringen, die aan de deur verkocht werden. Mijn vader Adriaan kon zich nog herinneren hoe hij en zijn broer Jan bijhielden hoeveel haringen er per dag verkocht werden, om te zien of het goed ging. De vishandel mislukte jammer genoeg na een half jaar, de vis was te goed en te duur voor de arme buurt waar deze werd verkocht en Kees was geen zakenman. Perioden van werkeloosheid volgden weer. Tijdens de tweede wereldoorlog werkte hij bij de firma Bekkers en later bij Straatman Machinefabriek .

      Anekdote: "Kees werkte bij de firma Bekkers in een periode dat het gezin het erg moeilijk had. Het was de hongerwinter van 1944 en er was nauwelijks te eten. Kees had gehoord dat er op het land bij een boer nog wat tarwe te vinden was en kreeg toestemming van de boer om de aren te "lezen".

      Weg bij Bekkers kon echter ook niet, mijn vader vertelde dat Kees toen "even" naar zijn schuurtje ging, een vuistje (voorhamer) pakte en zijn pink met een goed gemikte slag plat sloeg. De bedoeling was om zo in de ongevallenwet te komen en "legaal" tarwe te kunnen zoeken. De wond was echter nog niet erg genoeg naar zijn zin, zodat Kees terug naar zijn schuurtje ging ener nog een forse klap op gaf. De andere dag deed hij alsof hij zich op het werk verwond had en kon naar zes weken naar huis. Er werd meer dan 100 kg. tarwe verzameld door Kees en zijn zoons en het gezin had weer te eten."

      Na de oorlog werkte Kees bij de EMF (Electro Motoren Fabriek) te Dordrecht en werd in 1958 gepensioneerd. Werken kon hij echter niet laten en hij bleef aan de slag, onder andere op de begraafplaats in Dordrecht, graven schoonmaken en verzorgen.

      In zijn vrije tijd mocht hij graag gaan vissen aan de Dordtse Kil en ik kan mij de ogenblikken goed herinneren dat ik met mijn hengeltje naast hem zat. Als kind kwam ik elke week bij hem thuis, het was altijd fijn om naar "opa en oma" te gaan. Ik heb veel van hem geleerd, schoenlappen, van alles en nog wat repareren, vis schoon maken, banden plakken, noem maar op. Ze stonden altijd voor mij klaar en niets was te veel.

      Kees overleed kort nadat zijn echtgenote Anna op 6 juli 1972 was overleden op een dramatische wijze. Hij kon het verdriet van het verlies van zijn vrouw niet aan (bijna 60 jaar getrouwd geweest) en kenmerkend voor zijn sterke en rechtlijnige Zeeuwse karakter besloot hij om een einde aan zijn leven te maken. Op 01-08-1972 fietste hij in zijn zondagse pak naar de onbewaakte spoorwegovergang aan de Oostkil achter het voormalige Refaja ziekenhuis in Dordrecht. Hij heeft er nog een sigaartje staan roken, de peuk op een paaltje gelegd en is onder de trein gestapt.

      Zo kwam een einde aan een leven vol zorg en hard werken. Een man waar ik naar vernoemd ben, waar ik met een warm hart aan terug denk en trots op ben.

    Person ID I2162  Kloosterman
    Last Modified 26 Dec 2023 

    DNA Tests  2 DNA tests are associated with Cornelis "Kees" KLOOSTERMAN 

    Father AncestorsJan KLOOSTERMAN,   b. 26 Apr 1859, Heinkenszand, Zeeland, Nederland Find all individuals with events at this locationd. 13 Apr 1944, Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this location (Age 84 years) 
    Mother AncestorsJannetje SLABBEKOORN,   b. 7 Mar 1857, Heinkenszand, Zeeland, Nederland Find all individuals with events at this locationd. 26 Mar 1931, Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this location (Age 74 years) 
    Marriage 31 May 1878  Heinkenszand, Zeeland, Nederland Find all individuals with events at this location 
    Age at Marriage He : 19 years and 1 month - She : 21 years and 2 months. 
    Family ID F31  Group Sheet  |  Family Chart

    Wife AncestorsJohanna "Anna" BOSSELAAR,   b. 8 Aug 1892, Oost en West Souburg, Nederland Find all individuals with events at this locationd. 6 Jul 1972, Dordrecht, Nederland Find all individuals with events at this location (Age 79 years) 
    Marriage 26 Feb 1913  Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this location 
    Age at Marriage He : 20 years - She : 20 years and 6 months. 
    Children 
    +  1. Male Jan KLOOSTERMAN,   b. 21 Mar 1913, Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this locationd. 16 May 1999, Dordrecht, Nederland Find all individuals with events at this location (Age 86 years)
    Johanna BAKKER  m. 28 Oct 1938
    +  2. Male Adriaan "Adrie" KLOOSTERMAN,   b. 18 Dec 1917, Vlissingen, Nederland Find all individuals with events at this locationd. 19 Nov 2005, Dordrecht, Nederland Find all individuals with events at this location (Age 87 years)
    Wilhelmina "Mien" VAN TOL  m. 2 Jul 1942
    Family ID F743  Group Sheet  |  Family Chart
    Last Modified 9 Feb 2021 

  • Event Map
    Link to Google MapsResidence - - Zijn vader Jan verhuisde met het gezin op 10-10-1883 van Heinkenszand naar Vlissingen. * Het gezin woonde o.a. op: - de Dokkade 122, Vlissingen - Kalkhokstraat 132, Vlissingen - Scheldestraat 20, Vlissingen - In de latere jaren op de Nieuwendijk in Vlissingen boven een fotograaf. - In welke straat Kees geboren werd is niet bekend. - 10 Oct 1883 - Vlissingen, Nederland
    Link to Google MapsBirth - 9 Feb 1893 - Vlissingen, Nederland
    Link to Google MapsMarriage - 26 Feb 1913 - Vlissingen, Nederland
    Link to Google MapsChild - Jan KLOOSTERMAN - 21 Mar 1913 - Vlissingen, Nederland
    Link to Google MapsFact - Aantekening in boek van het Gasthuis Vlissingen 1913-1920 Subtitel Reg.: Zieken Periode: 1907-1920 Blz: 65 Volgnr: 236 Letter: Fichenr: 12
    Kees is daar opgenomen geweest van 07-05-1914 tot 24-05-1914. - 7 May 1914 - Vlissingen, Nederland
    Link to Google MapsResidence - - Rond 1917 toen hun jongste zoon Adriaan werd geboren (18-12-1917) woonde het gezin in de Glacisstraat in Vlissingen - 1917 - Glacisstraat, Vlissingen, Nederland
    Link to Google MapsChild - Adriaan "Adrie" KLOOSTERMAN - 18 Dec 1917 - Vlissingen, Nederland
    Link to Google MapsResidence - - Kees verhuisde met zijn gezin 13 October 1919 naar Dordrecht. Het gezin woonde aanvankelijk in een eenkamerwoning! in de Heymansuisstraat. - Later in de Marienbornstraat nr.9, Dordrecht, 1921-1923? - Jacob Catsstraat 65, Dordrecht 1923 -192? - Hooftstraat, Dordrecht 192? -14-08-1934 - Kofstraat 4, Dordrecht, 14-08-1934 - 01-08-1972 ✞ - 13 Oct 1919 - Dordrecht, Nederland
    Link to Google MapsDeath - 1 Aug 1972 - Dordrecht, Nederland
    Link to Google MapsBurial - 4 Aug 1972 - Begraafplaats "De Essenhof", Nassauweg 200, Dordrecht, Nederland

  • Photos
    Cornelis Kloosterman, *09-02-1893
    Cornelis Kloosterman, *09-02-1893
    My grandfather (Kees) and grandmother (Anna) and their sons Jan (left) and Adriaan (my father) on the right. The picture was taken around 1927.
    Algemene Begraafplaats De Essenhof
    Algemene Begraafplaats De Essenhof
    Foto van de oude ingang van de begraafplaats waar zowel mijn grootouders van vaders en moeders zijde werden begraven.
    Cornelis Kloosterman
    Cornelis Kloosterman
    My grandfather Cornelis (Kees) Kloosterman. Picture taken around 1925.
    Curaçao Dutch West Indies, 1929
    Curaçao Dutch West Indies, 1929
    The world-wide economic downturn of the early 1930's resulted in severe unemployment and hardship throughout the Netherlands. My grandfather Kees Kloosterman, managed to get a contract with the Shell in Curaçao in the Dutch West Indies. He left around 1928 together with his friend Chris Minnebreuker on the ship the "Simon Bolivar" (KNSM - 1927 / 1939). This picture was taken in Curaçao, shining his shoes. On the back of the photo, he wrote: "In my hands a package with some cloths for Mina".
    Fisherman's wifes, Vlissingen 1908
    Fisherman's wifes, Vlissingen 1908
    Fisherman's wifes, on the Nieuwendijk in Vlissingen, Zeeland around 1908. When my father was a small boy, walking around the harbour with his parents, he remembers the wifes shouting "wie wil er nog een goeiee! (who wants a good oneeee)", trying to sell the fish.
    Glacisstraat
    Glacisstraat
    The Glacisstraat in Vlissingen, my father lived there as a boy.
    Anna and Kees
    Anna and Kees
    My grandmother Johanna (Anna) Bosselaar and my grandfather Cornelis (Kees) Kloosterman and their oldest son Jan. The photo was probably taken around 1916, in the Photografic Workshop of Cornelis Henning. He had workshops in the Markt C 14 in Middelburg and the Badhuisstreet 63 in Vlissingen.
    The 'Simon Bolivar'
    The "Simon Bolivar"
    My grandfather Kees Kloosterman, sailed for Curaçao in the Dutch West Indies on a contract with the Shell around 1928 together with his friend Chris Minnebreuker on this ship. On the 8 November 1939 on a trip from Amsterdam to the West Indies, the Simon Bolivar was sunk by mines in the North Sea, near the sunk lightship off Harwich, 59 passengers en 21 of the crew died.

    Shipyard 'de Schelde', Vlissingen 1913
    Shipyard "de Schelde", Vlissingen 1913
    My grandfather Cees Kloosterman, worked at the shipyard the Schelde when he lived in Vlissingen.
    When there was no more work in the depression years in the thirties, the family moved around 1920
    to Dordrecht. The picture shows the Shipyard "de Schelde", Vlissingen in 1913.
    Grandfather
    Grandfather
    My grandfather (Kees), the picture was taken around 1925.

    Documents
    Grandpa's last letter
    Grandpa's last letter
    This is the last letter my grandfather wrote to me on 24-07-1972. Is was 4 weeks earlier that his wife Anna had died after 59 years of marriage. One week later on 01-08-1972 he decided to end his own life, so that he could join his Anna again.
    "The heart asks, why? But the answer is blowing in the wind".

    So, read also Grandpa's Death
    Marriage License
    Marriage License
    Marriage License of my grandfather Cornelis Kloosterman and Johanna Bosselaar
    Adresses
    Adresses
    My grandparents moved from Hobeinstraat 13 to the Glacisstraat 170 in Vlissingen and on 13-10-1919 they moved to the Marienbornstraat in Dordrecht.

    My Grandmother moved from Oost en West Souburg, where she was born, on 19-09-1893 to the Hobeinstraat 14 in Vlissingen.
    Birth registration
    Birth registration
    Birth registration in the civil archive of Vlissingen of my grandparents, my father and his brother Jan.
    Gasthuis Vlissingen,1913-1920
    Gasthuis Vlissingen,1913-1920
    Aantekening in boek van het Gasthuis Vlissingen 1913-1920 Subtitel Reg.: Zieken Periode: 1907-1920 Blz: 65 Volgnr: 236 Letter: Fichenr: 12 Kees is daar opgenomen geweest van 07-05-1914 tot 24-05-1914.
    Cornelis Kloosterman krijgt een bekeuring
    Cornelis Kloosterman krijgt een bekeuring
    Rapporteur: Mol
    Cornelis Kloosterman
    Inhoud rapport:
    [1130] Bek: t/z wielrijden zonder achterlicht: Frederik Kramer, geb: 14.8.'31, won: Pr. Beatrixstraat 23b rood.
    [1131] Bek: t/z als boven: Cornelis Kloosterman, geb: 9.3.'93, won: Kofstraat 4.

    * Regionaal Archief Dordrecht, toegang 213, inventarisnr. 103 (meldingen 1 jan-27 jun 1953)

    Histories
    de 'Simon Bolivar'
    de "Simon Bolivar"
    - Ode aan de overlevenden van de koopvaardij.
    - Hail, to the survivors of the Dutch Merchant Marine,
    Bron/ Source: Veteranen Online
    Text in Dutch language(*Dutch language)
    Grandpa's Death
    Grandpa's Death
    How Grandpa died. ?The heart asks, Why? But the answer is blowing in the wind?.
    Text in English language (*English language)


Go to Top

This site powered by The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.5, written by Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Maintained by Cees Kloosterman.